Zoran Ventin

Zoran Ventin

Dugogodišnji djelatnik na riječkim televizijama, radio je 1989-1990 na prvoj privatnoj televiziji u Rijeci TVRI-u, nakon toga na riječkoj televiziji TV Adria. Nakon gašenja odlazi na Hrvatsku Radio Televiziju u studio Rijeka, da bi 1998 započeo radom na Ritv -u, a početkom emitiranja najnovije riječke televizije Kanal Ri započeo s radom i na njoj. Filmom i televizijom počeo se baviti s desetak godina u tadašnjem Domu pionira (današnji Dom mladih) kod prof. Jakova Ključarića, koji mu i usađuje ljubav prema filmu i videu. Dugogodišnji član riječkoga “kino kluba Liburnija-film”. Iza sebe ima brojne nagrade i priznanja za rad na filmu i tv produkcijama. Također bliski suradnik Ervina Debeuca na nizu projekata. Redatelj ali i kamerman, montažer, brojnih kratkometražnih filmova, glazbenih spotova, tv reklama. Iz sebe ima i jedan dugometražni igrani film. Također veliki ljubitelj fotografije. Svoju ljubav prema filmu i televiziji prenesao je i na svoju suprugu Karmen.

 

Filmografija Zorana Ventina
Autor: Sastancibus homines II 2016.
Europa cup 1999. 1999.
Život je 1987.
Riječka luka 1986.
Producent: Djevojčica s olovkama 2004.
Redatelj: Japlenica 2017.
Prijateli prijatelu 2011.
Majugi 136 2010.
Ćo mi – ćo ti (serijal) 2008.
Mascard 2008.
LET 3 – prvih 20 godina 2007.
Ured gradonačelnika 2006.
Moj prvi koncert 2004.
Musaka 1999.
Ptičica 1999.
Dobar Proizvod 1998.
Dvoje 1998.
Kilimanjaro '58 1998.
Men in black in the dark 1998.
Noqturno 1996.
Opet zajedno 1996.
Divlji zapad 2001 1990.
Život je 1987.
Karanfil pomirenja 1986.
Scenarij: Majugi 136 2010.
Ćo mi – ćo ti 2008.
Tehničar režije: Budite narod nade 2008.
Uloga: U zdravom tijelu 2000.
Hodnik 1998.
Kotač života 1988.
Sugovornik: Prijateli prijatelu 2011.
Kamera: Japlenica 2017.
Prijateli prijatelu 2011.
Majugi 136 2010.
Ćo mi – ćo ti 2008.
LET 3 – prvih 20 godina 2007.
Ured gradonačelnika 2006.
Moj prvi koncert 2004.
Ćakula-Net 1999.
Turbo car wash 1999.
Dvoje 1998.
Na krilima tehnike 1997.
Škare 1997.
Zakonom zaštićeno 1997.
Opet Zajedno 1996.
Rew-Play/Stop-FWW 1996.
Sentimental Journy 1996.
Noqturno 1996.
Plavo 1989.
Riječka luka 1986.
Karanfil pomirenja 1986.
Montaža: Japlenica 2017.
Prijateli prijatelu 2011.
Mascard 2008.
Moj prvi koncert 2004.
I to je sport 2003.
Samaritanac 2002.
Špina 2001.
Ribić 2001.
Baška 2000.
U zdravom tijelu 2000.
Ćakula-Net 1999.
Gledajući ih tako 1999.
Musaka 1999.
Poplava 1999.
Odgovor 1999.
Slike s izložbe 1999.
Turbo car wash 1999.
Proces 1999.
Škare 1997.
Zakonom zaštićeno 1997.
Opet Zajedno 1996.
Sentimental Journy 1996.
Grafička obrada: Rock'n'roll je kriv za sve? 2010.
Rasvjeta: Kockarov sin 1989.

Share This